Nieuwe Wegen, partijgeschiedenis

Monasch, had op 8 november 2016 de PvdA verlaten toen bleek dat zijn kandidatuur voor het lijsttrekkerschap van die partij op bezwaren stuitte - Monasch wilde indien gekozen het verkiezingsprogramma van de PvdA kunnen wijzigen.

De beweging Nieuwe Wegen wilde volgens haar verkiezingsprogramma Nederland kleinschaliger en menselijker maken, onder het motto: 'met een sociaal hart en gezond verstand'. Met name de zorg en het onderwijs zouden kleinschaliger moeten worden. Daarnaast pleitte de beweging voor invoering van een bindend referendum, een strenger immigratie- en integratiebeleid en versterking van de nationale soevereiniteit.

Voorzitter werd Monasch, lijsttrekker A. (Alfred) Oosenbrug, financieel en juridisch adviseur in Zoetermeer. De kandidatenlijst werd vastgesteld door het bestuur, aangevuld met door het bestuur benoemde personen. Bij de vaststelling van het verkiezingsprogramma werden ook anderen betrokken via het Internet. Nieuwe Wegen wilde een beweging zijn zonder 'onderscheid tussen leden en niet-leden'.  Na de verkiezingen ontplooide de beweging weinig activiteiten meer.

Laatst gewijzigd: 1 30-07-2019 10:34:35