Persbericht: Nominaties Prinsjesboekenprijs 2014 bekend

Den Haag - 31 augustus 2014

De nominaties voor de Prinsjesboekenprijs 2014 zijn vandaag bekend gemaakt. De Prinsjesboekenprijs is dé prijs voor het beste Nederlandse politieke boek van het afgelopen parlementaire jaar. In totaal werden maar liefst 61 boeken voorgedragen voor een nominatie.

De jury, bestaande uit Kars Veling (voorzitter, directeur ProDemos – Huis voor democratie en rechtsstaat), Gerrit Voerman (hoogleraar Ontwikkeling en functioneren van het Nederlandse en Europese partijstelsel, RuG) en Michiel Breedveld (Politiek verslaggever NOS Radio) heeft vanochtend besloten over de genomineerden. En dat zijn geworden: “Koningbiografieën; Koning Willem I” van Jeroen Koch, “Tegen verkiezingen” van David Van Reybrouck en “Ons stipje op de waereldkaart“ van Piet de Rooy.

De Prinsjesboekenprijs is ingesteld om het belang van boeken over de nationale politiek te benadrukken en de kwaliteit ervan te helpen bevorderen. Voor de prijs kwamen alle non-fictie boeken in aanmerking over een Nederlands politiek onderwerp, verschenen in de periode juli 2013 – juli 2014. De Prinsjesboekenprijs bestaat uit een oorkonde waaraan een geldbedrag is verbonden van €2.500. In 2013 won Mathieu Segers de eerste Prinsjesboekenprijs met zijn boek ‘Reis naar het continent. Nederland en de Europese integratie, 1950 tot heden’ .

Over Prinsjesfestival

De Prinsjesboekenprijs is onderdeel van het Prinsjesfestival (www.prinsjesfestival.nl) dat voorafgaand aan Prinsjesdag plaatsvindt. Van donderdag 12 tot en met dinsdag 17 september vindt in het oude centrum van Den Haag een aantal evenementen plaats, waarmee Prinsjesfestival inhoudelijk en feestelijk wil bijdragen aan het unieke karakter van Prinsjesdag. Naast de Prinsjesboekenprijs gaat het onder andere om de Prinsjeshatwalk, het Prinsjesdiner, de Prinsjesprijs, de Prinsjeslezing en –debat, de Prinsjesrede, het Prinsjescabaret, de Prinsjesfilm, het Prinsjesbal en de Prinsjesborrel.

Uitreiking Prinsjesboekenprijs 2014

De media is van harte uitgenodigd de uitreiking van de tweede Prinsjesboekenprijs bij te wonen. De uitreiking vindt plaats op maandag 15 september 2014, 10.30 uur in de Koninklijke Schouwburg, Korte Voorhout 3, Den Haag. Aanmelden kan via www.prinsjesfestival.nl/prinsjesboekenprijs

Informatie over de auteurs

 

Laatst gewijzigd: 1 18-11-2019 13:23:59