Debat 'Rutte II: stabiel of instabiel?'

Den Haag, woensdag 5 november om 17.15 uur

Als minderheidskabinet worstelt Rutte II met het creëren van voldoende draagvlak. Om toch voldoende steun te realiseren werd het regeerakkoord opengebroken en ontstonden er verscheidene deelakkoorden. De regerende partijen zoeken continu naar samenwerking met de oppositie.

Wat betekent deze situatie voor de degelijkheid van Rutte II? Hoe levensvatbaar is dit kabinet? En hoe ver is het kabinet gevorderd met de uitvoering van het regeerakkoord?

Tijdens een debat op woensdag 5 november wordt de politieke balans opgemaakt. Roos Vermeij (Tweede Kamerlid PvdA), Tamara van Ark (Tweede Kamerlid VVD), Stientje van Veldhoven (Tweede Kamerlid D66), Sadet Karabulut (Tweede Kamerlid SP) en Simon Otjes (wetenschappelijk medewerker DNPP) gaan hierover met elkaar in discussie onder leiding van Max van Weezel, journalist en politicoloog.

 

Praktische informatie

Datum: Woensdag 5 november om 17.15 uur

Locatie: Internationaal Perscentrum Nieuwspoort, Lange Poten 10 te Den Haag

 

Programma       

17.00        Ontvangst met koffie en thee

17.15        Welkomstwoord

17.20        Inleiding door Simon Otjes

17.30        Paneldiscussie onder leiding van Max van Weezel

18.00        Debat met de zaal

18.30        Mogelijkheid om een hapje te eten in Nieuwspoort (dagschotel €13,50)

 

Aanmelding

Aanmelden is niet vrijblijvend. Wij rekenen op uw komst. Bent u verhinderd, dan graag doorgeven via info@democratieindebat.com. U kunt zich aanmelden via het aanmeldformulier.

Wilt u na afloop eten in Nieuwspoort? Reserveren kan via het aanmeldformulier.

Het debat wordt georganiseerd door het Montesquieu Instituut, Internationaal Perscentrum Nieuwspoort en ProDemos - Huis voor Democratie en Rechtsstaat.

Laatst gewijzigd: 1 05-11-2014 08:33:55