Links leedvermaak over 50Plus is kortzichtig

Opiniestuk Simon Otjes | Bron: de Volkskrant | Di 8 oktober 2013 |

Links ziet 50Plus als het tegendeel van waar zij voor staat. De linkse denker Dick Pels noemde de partij 'de spreekbuis van het collectieve egoïsme en materialisme van verwende babyboomers'. In de Volkskrant fileerde Yvonne Hofs de inhoudelijke boodschap van 50Plus: ouderen zijn niet arm en zielig. En de Volkskrant publiceerde ook het artikel dat Henk Krol, voorman van 50Plus, ten val bracht: zijn bedrijf zou geen pensioenpremies voor zijn medewerkers hebben afgedragen. Op de val van Krol reageerde men in linkse kring niet zonder leedvermaak.

De vraag is of dit niet kortzichtig is. 50Plus stemt immers vaak mee met links in de Tweede Kamer, maar trekt juist stemmen bij rechtse partijen. Hiermee helpt 50Plus nu links aan een meerderheid in de Kamer.

50Plus wisselt vooral stemmen uit met rechtse partijen. Omdat 50Plus inbreekt in de achterban van rechtse partijen kan ze links aan een Kamermeerderheid helpen. Als u fantaseert over een links kabinet, dan zou de 50Plus een prominente rol in uw dromen moeten spelen.

Laatst gewijzigd: 1 09-10-2013 16:07:43