Biografische gegevens van de 8 auteurs van Tien over Rood

- André van der Louw

- Arie van der Hek

- Arie van der Zwan

- Han Lammers

- Hans van den Doel

- Tom Pauka103
Tom Pauka werd geboren in 1934 en volgde een opleiding voor sportleraar. Ten tijde van Tien over Rood was hij chef van de afdeling radio-klankbeelden bij de VARA. Pauka is lid geweest van de Arbeiders Jeugd Centrale en schreef  in 2013 zijn autobiografie, genaamd Het geluk van links: over Joop, Wim, Wouter en de toekomst.

- Rob de Rooij
Rob de Rooij (1922-2010) heeft een wetenschappelijke opleiding sociale wetenschappen afgerond en was ten tijde van Tien over Rood medewerker van de Wiardi Beckman Stichting, het wetenschappelijke bureau van de PvdA. De Rooij schreef ook voor het tijdschrift Socialisme en Democratie.

- Reinier Krooshof
Reinier Krooshof (1936-2010) heeft economie gestudeerd en was ten tijde van Tien over Rood nog student in Groningen. Krooshof was lid van Politeia en de Federatie van Jongerengroepen, maar heeft ook artikelen geschreven voor het tijdschrift Tijd en Taak. Naast deze functies was Krooshof ook lid van de Programma-adviesraad van de VARA en van het Gewestelijk Bestuur in Groningen, waarin hij de PvdA vertegenwoordigde.

Terug naar periode 2.

Laatst gewijzigd: 1 28-03-2017 14:47:38